«Η Ζωή Εν Τάφω» – Επεισόδιο 15 | 05/06/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Στη νέα τους θέση στο χαράκωμα, οι άντρες της Μεραρχίας του Αιγαίου αντιμετώπισαν και νίκησαν αρκετές φορές αντίπαλες δυνάμεις. Οι περισσότερες ήταν συγκρούσεις μικρής έκτασης χωρίς σημαντικές απώλειες. Σε μία απ’ αυτές τις αψιμαχίες τραυματίστηκε ο Κίμων, ο αδελφός του Αντώνη Κωστούλα. Το τραύμα του, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε σοβαρό και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπισθεί.
Όταν βγήκε από το νοσοκομείο πήρε αναρρωτική άδεια για τη Μυτιλήνη. Στο λιμάνι τον περίμενε η Μυρσίνη με την ξαδέλφη της Τζέλικα, που είχαν ειδοποιηθεί από τον Αντώνη.
Μετά μια σύντομη επίσκεψη στο χωριό για να συναντήσει τους γονείς τους, ο Κίμων ξαναγύρισε στη Μυτιλήνη. Κι ενώ περίμενε με ανυπομονησία να ιαθεί εντελώς για να επιστρέψει στη μονάδα του, στο χαράκωμα επικρατούσε πολεμικός πυρετός.
Όλη η μεραρχία, μαζί με δύο ξένα συντάγματα, θα εξορμούσε να πάρει ένα μεγάλο φρουριακό συγκρότημα του εχθρού.
Στην «εξόρμηση», όπως ονόμαζαν την επιχείρηση, θα δοκίμαζαν όπλα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί έως τότε, και πρώτα-πρώτα αέρια.
Σε όλους είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως επρόκειτο για την πιο αποφασιστική και κρίσιμη μάχη του πολέμου…

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παίζουν: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Γιάννης Μπέζος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Δημήτρης Λιόλιος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Θάλεια Σταματέλου, Άρης Μπαλής, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Αρμένης, Ράνια Οικονομίδου, Έκτορας Λιάτσος, Γιώργος Γλάστρας, Γιάννης Παπαγιάννης, Μάρκος Παπαδοκωνστάντακης, Γιάννης Κοκιασμένος, Γιάννης Ζωγράφος, Νάντια Δαλκυριάδου, Γιώργος Σπάνιας, Λάμπρος Κτεναβός, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνος Ρόδης, Πάρης Θωμόπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Γιώργος Μπενος, Φοίβος Παπακώστας.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Ψαρράς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος, Γιάννης Φώτου.
Σκηνογραφία: Μιχάλης Σδούγκος.
Ενδυματολογία: Ιουλία Σταυρίδου.
Ηχοληψία: Νίκος Μπουγιούκος.
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου.
Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος.
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος.
Εκτέλεση παραγωγής: Viewmaster Films.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr