«Ισλεκλί»: Η παραδοσιακή κρεατόπιτα του Τουρκμενιστάν

Θαμμένο σε καυτή άμμο και κάρβουνα, ετοιμάζεται ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά πιάτα του Τουρκμενιστάν. Ονομάζεται «ισλεκλί» δηλαδή κρεατόπιτα των βοσκών.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος ψησίματός του. Επειδή οι Τουρκμένοι είχαν πάντα να αντιμετωπίσουν ακραίες καιρικές συνθήκες, η κουζίνα τους προσαρμόστηκε σ’ αυτό το δεδομένο. Για να παρασκευαστεί αυτή η κρεατόπιτα, το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι ήλιο και άμμο.

«Επειδή οι Τουρκμένοι ήταν νομάδες, δεν μπορούσαν να μετα…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: http://gr.euronews.com/2017/08/01/cooking-without-gas-on-the-road-to-ashgabat

euronews: Το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη
Γίνε συνδρομητής! ! http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=euronewsGreek

Το euronews είναι διαθέσιμο σε 13 γλώσσες: https://www.youtube.com/user/euronewsnetwork/channels

στα ελληνικά:
Ιστοσελίδα: http://gr.euronews.com/
Facebook: https://www.facebook.com/euronews
Twitter: http://twitter.com/euronewsgr

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>