Ισπανία: Νέος βασιλιάς, παλιά προβλήματα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Ισπανία για την αλλαγή σκυτάλης στο θρόνο. Το απόγευμα της Τετάρτης ο Χουάν Κάρλος υπογράφει τον «Οργανικό Νόμο» με τον οποίο παραιτείται μετά από 39 χρόνια βασιλείας.

Το πρωί της Πέμπτης, σε επίσημη τελετή, θα αναλάβει καθήκοντα ο Φίλιππος Στ’. Περισσότεροι από 7000 αστυνομικοί θα είναι παρόντες στην τελετή, ενώ αμέσως μετά θα γίνει στρατιωτική παρέλαση προς τιμήν του νέου βασιλικού ζεύγους.

Στα καταστήματα πωλούνται σουβενίρ με τις φωτογραφίες του Φιλίππου και της συζύγου του Λετίσια. Ο «Οργανικός Νόμος» εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και τη Γερουσία.

Υπάρχουν αρκετές φωνές, ωστόσο, που υποστηρίζουν πως έπρεπε να προηγηθεί δημοψήφισμα σχετικά με τη μορφή του πολιτεύματος.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουν 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>