Καλπάζει ο κορονοϊός – Κοντά σε επίπεδο συναγερμού τέσσερις περιοχές της χώρας | 19/10/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Το άλμα της πανδημίας και η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα προκαλεί εξαιρετική ανησυχία στις υγειονομικές αρχές. Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 175 στην Αττική. Καταγράφηκαν άλλοι 11 θάνατοι, ενώ 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τον Οκτώβριο (έως τις 18 του μηνός) τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του Σεπτεμβρίου, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά 58% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

O κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 129 ανθρώπους εντός του Οκτωβρίου, ενώ τον Σεπτέμβριο τα θύματα της Covid-19 ήταν 125 και αντιστοιχούσαν στο ¼ του συνόλου των θανάτων από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς και των Ιωαννίνων.

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr