Κάρτα Μέλους : Η Πρόκληση των Βιοαποβλήτων (Waste4think) (22/02/2019)

Αυτό το Σάββατο η ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ασχολείται με το θέμα της αξιοποίησης της των βιοαποβλήτων.
Η Ματρώνη Δικαιάκου ανοίγει τη συζήτηση για την κυκλική οικονομία και την εφαρμογή της σε έναν τομέα λιγότερο γνωστό, που ωστόσο αρχίζει να μπαίνει στην καθημερινότητα του ευρωπαίου πολίτη. Ποιά είναι η πολιτική κατεύθυνση που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη μέλη και πώς σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το άμεσο μέλλον της αξιοποίησης των λεγόμενων βιολογικών απορριμμάτων.
Το πιλοτικό, ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4think που εφαρμόζεται από το 2016 αποκλειστικά στον δήμο Χαλανδρίου από ελληνικής πλευράς και από άλλες 3 πόλεις στην ΕΕ.
Στο στούντιο ο Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος για θέματα Διαχείρισης αποβλήτων και κυκλικής οικονομίας Βασίλης Λιόγκας, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, Γεράσιμος Λυμπεράτος και Μηχανολόγος- Μηχανικός και Εκπαιδευτικό στο 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου Μόνικα Αγγελοπούλου.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>