Για κατάφωρη αδικία κάνουν λόγο στην Αργεντινή

Για κατάφωρη αδικία κάνουν λόγο στην Αργεντινή την ίδια στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δεύτερη κρατική χρεοκοπία, αμφισβητώντας παράλληλα την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της αμερικανικής δικαιοσύνης, εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων της ύστατης στιγμής στη Νέα Υόρκη.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε μια αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Αργεντινής και εκπροσώπους των κερδοσκοπικών επενδυτικών ταμείων που αποκαλούνται όρνεα απέτυχαν, ωστόσο υπάρχουν ελπίδες για εξεύρεση κάποιας λύσης με την εμπλοκή στην υπόθεση διαφόρων τραπεζών. Η αμερικανική JP Morgan έχει ήδη προτείνει να αγοράσει το επίμαχο τμήμα του δημοσίου χρέους της Αργεντινής.

Σε δηλώσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης της Αργεντινής Χόρχε Καπιτάνιτς υπό την πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ μίλησε για μεροληψία της αμερικανικής δικαιοσύνης και δήλωσε ότι η Αργεντινή εξετάζει το ενδεχόμενό να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της διότι όλο αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου 2014

AMNAwebTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr