ΚΕ.Θ.Ε.Α. ανοιχτό σε πρόσφυγες και ανθρώπους χωρίς ασφάλιση

Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Ο Δρ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος ήταν διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και εργαζόταν στον τομέα αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης από το 1983. Είναι πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επί χρόνια διευθυντής του Κέντρου.
Είναι λοιπόν καθ’ όλα αρμόδιος για να μας μιλήσει για την ξαφνική και αντιδημοκρατική πράξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργείσαι εν μία νυκτί το αυτοδιοίκητο του ΚΕ.Θ.Ε.Α..
Ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος στη μικρή συνέντευξη διάρκειας 10 λεπτών, μας τονίζει ότι η κυβέρνηση με μια αντιδημοκρατική πράξη που ταιριάζει σε έκτακτες καταστάσεις κατήργησε το αυτοδιοίκητο ενός οργανισμού «που επί 36 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους»:
«Το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ μοιάζει με το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Οι άνθρωποι συμμετέχουν ενεργά στην εκλογή της διοίκησης, στη διαμόρφωση της πολιτικής και της στρατηγικής αυτού του οργανισμού. Οι εργαζόμενοι, τα μέλη των οικογενειών, δεν είναι παθητικοί αποδέκτες υπηρεσιών που παρέχει ένας οργανισμός, αλλά οι ίδιοι συμμετέχουν για να αλλάξουν τη ζωή τους».
Αλλά γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε μια τέτοια πράξη που έχει προκαλέσει πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις; Το πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κατά τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο:
«Το ΚΕ.Θ.Ε.Α. έχει έναν διαφορετικό λόγο. Σε μια κυβερνητική πολιτική που επιδιώκει να αποκλείονται οι ανασφάλιστοι, να αποκλείονται αυτοί που δεν είναι Έλληνες, εκεί θα συγκρουστεί το ΚΕ.Θ.Ε.Α. με την κυβέρνηση. Γιατί το ΚΕ.Θ.Ε.Α. πάντα ήταν ανοιχτό να δεχθεί πρόσφυγες, να δεχθεί ανθρώπους που δεν είχαν καμία ασφάλιση, να δεχθεί ανθρώπους που βρίσκονται στον πάτο αυτής της κοινωνίας. Το ΚΕΘΕΑ προσφέρει τις υπηρεσίες του ανεξαρτήτως φυλής, φίλου, έθνους, σεξουαλικής προτίμησης, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>