Κορίνα Κρέτσου: Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027

Η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία θα έχουν αύξηση του προϋπολογισμού κοινοτικών πόρων για την πολιτική συνοχής κατά περίπου 10% στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, δήλωσε ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίτροπος Κορίνα Κρέτσου από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την επίσκεψή της στη χώρα μας και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων.
Ειδικότερα, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής συνοχής τη νέα προγραμματική περίοδο, η επίτροπος περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ είπε πως «δουλεύουμε με τα ίδια κριτήρια, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, και έχουμε καταφέρει να υποβάλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τον νέο προϋπολογισμό, στον οποίο η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν αύξηση κατά 10%. Τώρα εστιάζουμε στο πόσο γρήγορα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα συμφωνήσουν». Επισήμανε για το θέμα αυτό είχε συζήτηση κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως πιστεύει ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές είναι ενήμεροι για τη σημασία της περιφερειακής πολιτικής για τα επόμενα επτά χρόνια.
Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα -στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα- η επίτροπος ανέδειξε τη σημασία της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ στη χώρα μας, λέγοντας ότι συνέβαλε περισσότερο από 80% στην υλοποίηση των δημόσιων επενδύσεων. «Μόλις γύρισα από την Ελλάδα, όπου συνάντησα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και επισκέφτηκα κάποια σημαντικά έργα στην Αθήνα, καθώς επίσης στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Αποφασίσαμε έκτακτα μέτρα για 100% συγχρηματοδότηση κατά την εποχή που υπήρχε ανάγκη, το 2015, όποτε η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους δικαιούχους των συγχρηματοδοτούμενων έργων. Πιστεύω ότι πράξαμε το σωστό για να υπερασπιστούμε αυτές τις ανταλλαγές, γιατί έπρεπε να “ξεμπλοκαριστούν” όλα αυτά τα έργα. Νιώθω μεγάλη τιμή που μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εγκαινιάσαμε τις σήραγγες στα Τέμπη, το πιο δύσκολο κομμάτι του δρόμου Αθήνα-Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κρέτσου. AΠΕ-ΜΠΕ/Μάνωλης Δ.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>