Μαρίν Λεπέν: Επιχειρεί να σχηματίσει ακροδεξιά πτέρυγα στην ευρωβουλή

Ακροδεξιά πολιτική ομάδα στην ευρωβουλή επιχειρεί να σχηματίσει η Μαρίν Λεπέν, αφού κέρδισε τις εκλογές στη Γαλλία με 25%.

Για να το πετύχει πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 25 ευρωβουλευτές από επτά διαφορετικά κράτη – μέλη, μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία. Την ανακοίνωση έκανε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας, Γκέρτ Βίλντερς, στελέχη του αυστριακού της Ελευθερίας (FPÖ), της ιταλικής Λέγκας του Βορρά και του βελγικού κόμματος Φλαμανδικό Συμφέρον (Vlaams Belang).

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα σχηματίσουμε πολιτική ομάδα, διότι όπως βλέπετε έχουμε ήδη πέντε από τις επτά εθνικότητες που χρειαζόμαστε. Έχουμε επομένως μία σταθερή βάση 38 ευρωβουλευτών. Στη σύσκεψη διαπιστώσαμε ότι μπορεί να υπάρξουν πολλοί πιθανοί συνδυασμοί», είπε η Λεπέν.

euronews (στα ελληνικά)

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐ 2014

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>