Μάιος 2019: Η Ευρώπη ψηφίζει

Έτος Ευρωεκλογών το 2019, με τους πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καλούνται να επιλέξουν τους 751 ευρωβουλευτές, που θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το «στοίχημα» για την ΕΕ, η αυξημένη συμμετοχή στις ευροεκλογές, γι’ αυτό και το σύνθημα είναι «Αυτή τη φορά, ψηφίζω».

Από το 1958 και μέχρι το 1979, που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες Ευρωεκλογές, οι κυβερνήσεις των μελών της ΕΟΚ ήταν εκείνες που όριζαν τα μέλη της τότε Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και του μετέπειτα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, το 1979, στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν πρόεδρο τη Γαλλίδα πολιτικό, Σιμόν Βέιλ.
______

– Θεόδωρος Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών

– Λουίζ Βάις (Louise Weiss): Γαλλίδα συγγραφέας, δημοσιογράφος, φεμινίστρια και ευρωβουλευτής (1979-1983)

– Σιμόν Βέιλ (Simone Veil): Γαλλίδα δικηγόρος και πολιτικός, πρώτη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (1979-1982)
______

Αρχισυνταξία: Αθηνά Καστρινάκη
Σκηνοθεσία: Άκης Σταματιάδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Χρυσόστομος Μπίκατζικ

Παραγωγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EuroparlTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>