Μάρτιν Σουλτς: Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Μάρτιν Σουλτς επιστρέφει στο τιμόνι του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά για τον φιλόδοξο Γερμανό σοσιαλδημοκράτη δεν είναι αυτό που περίμενε.

Ήταν ανάμεσα σε εκείνους που στήριξαν την ιδέα των υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές όχι μόνο γιατί διεκδικούσε ο ίδιος αυτή τη θέση.

Ο πλούτος δεν διανέμεται με έναν δίκαιο τρόπο στην Ευρώπη. Στην Αθήνα βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν τους κάδους σκουπιδιών για να επιβιώσουν ενώ Έλληνες δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν τα πιο ακριβά ακίνητα σε Λονδίνο και Βερολίνο, είχε δηλώσει προεκλογικά.

Για πρώτη φορά εξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο το 1994 και έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη το 2003 όταν ο τότε Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον συνέκρινε με φύλακα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Σκληρός αντίπαλος, ως Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αντιλήφθηκε το ρόλο του με έναν πιο πολιτικό τρόπο από τους προκατόχους του και ποτέ δεν απέφυγε τις συγκρούσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουλίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>