Με τον Λουκιανό – «Με τον Λουκιανό στον Λυκαβηττό» 13Ιον2017 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Με τον Λουκιανό στον Λυκαβηττό» είναι ο τίτλος του τελευταίου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη.Η σχέση του Λουκιανού με το Θέατρο του Λυκαβηττού ήταν μοναδική. Όπως ο ίδιος έλεγε, ήταν το θέατρο που αγαπούσε πιο πολύ. Ήταν ο πρώτος που έκανε συναυλία σ’ αυτόν το χώρο μετά τη Μεταπολίτευση, την ιστορική συναυλία το καλοκαίρι του 1982, όπου μαζεύτηκαν στον Λυκαβηττό 10.000 θεατές.
Στη συνέχεια, διοργάνωσε άλλες έξι συναυλίες-θεάματα: «Πάμε Μαέστρο» το 1985, «Νύχτα Γιομάτη Θαύματα» το 1991, «Αχ! Πατρίδα μου γλυκειά» το 1993, «Η Σκοτεινή πλευρά» το 1996, «Preservation Hall Jaz Band» το 1997 και «Cocktail Party» τo 2002. Σε πολλές απ’ αυτές συμμετείχε πλήθος συντελεστών, που έφταναν έως και τους 150, όπως στο «Αχ! Πατρίδα μου γλυκειά», χρησιμοποιώντας όλο το χώρο του θεάτρου και όχι μόνο τη σκηνή.
Απ’ αυτές τις συναυλίες, η πιο προσωπική ήταν η «Σκοτεινή πλευρά», την οποία θα παρακολουθήσουμε στο τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ. Ο Λουκιανός μετέφερε και εγκατέστησε στον Λυκαβηττό όλο το studio του – έπιπλα, πιάνο, μηχανήματα, μέχρι και το ξύλινο πάτωμα. Καθισμένος, λοιπόν, στον καναπέ του προσωπικού του χώρου, εξομολογείται στους θεατές τις αθέατες πλευρές της δουλειάς του.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαριτίδης
Παραγωγή: Φάνης Συναδινός

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr