Συνάντηση Πούτιν με τον Φιντέλ Κάστρο

Με τον 87χρονο πρώην ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, συναντήθηκε στην Αβάνα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του ρώσου προέδρου, κατά την εξαήμερη περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.

Ο Πούτιν δεσμεύθηκε μάλιστα να συνδράμει στην αναβίωση της εκμετάλλευσης υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου, με τη βοήθεια της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft.

Θέλω να τονίσω ότι δημιουργούμε νέες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ανάμεσα στις δύο χώρες. Για αυτό έλαβα την απόφαση να διαγράψω το παλαιό χρέος της Κούβας από την Σοβιετική Ένωση, ύψους 35 δισ. δολαρίων. Θα διαγράψουμε το 90% του συνόλου και το υπόλοιπο 10% θα χρησιμοποιηθεί για επενδυτικά προγράμματα στην εκπαίδευση, υπογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>