Μετά τη Βροχή του Sergi Belbel

Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Στην Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης το θέατρο ανθεί. Πράγμα που αποκαλύπτει ότι ο κόσμος δεν παραδίδεται. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η ύπαρξη ερασιτεχνικών θιάσων που έχουν να παρουσιάσουν εξαιρετικό έργο και που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματίες.
Η θεατρική ομάδα The Healers παρουσιάζει στο θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Καρυστινού το «Μετά τη Βροχή» του Ισπανού Sergi Belbel.
Στο θεατρικό, οι υπάλληλοι μιας χρηματιστηριακής εταιρίας στη Νέα Υόρκη στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη επιδίδονται σε μια αγαπημένη αλλά απαγορευμένη συνήθεια: το κάπνισμα. Το τσιγάρο είναι η αφορμή για να εκδηλωθούν καταστάσεις γεμάτες ίντριγκες, ζήλεια, έρωτα που όμως εκτυλίσσονται τόσο γρήγορα ώστε κανείς δεν επικοινωνεί με κανένα. Παράλληλα, εκρήξεις αναστατώνουν την άνυδρη εδώ και χρόνια πόλη τους που έχει την εικόνα βομβαρδισμένης πόλης. Μια απειλή πλανιέται, αλλά και η προσμονή ότι ενδεχομένως μια βροχή ίσως τα σβήσει όλα.
Το χαρακτηριστικό του έργου είναι το μαύρο χιούμορ καθώς οι χαρακτήρες του εξωθούνται στα άκρα, αγωνίζονται να ορίσουν την ζωή τους ως μέρος μιας πραγματικότητας που δυσκολεύονται να αποδεχτούν ή να αντιμετωπίσουν.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>