Μητσοτάκης:«Η ανακύκλωση,η πράσινη οικονομία η κυκλική οικονομία αποτελούν μονόδρομο για το μέλλον»

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ανακύκλωση, η πράσινη οικονομία, η κυκλική οικονομία δεν αποτελούν τάση ή ρεύμα σκέψης, αλλά μονόδρομο για το μέλλον. Η ανακύκλωση αποτελεί και κοινωνική αναγκαιότητα, όρο ζωής για όλους», τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης της ENVIPCO στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά, αναφέρθηκε σε αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη χρήση του πλαστικού από το 1950, από την οποία προκύπτει ότι μόνο το 9% ανακυκλώθηκε.

«Για την κυβέρνηση μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η στροφή προς τη βιώσιμη, πράσινη, ανάπτυξη», υπογράμμισε και έδωσε συγχαρητήρια στις εταιρείες για την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν αυτή τη μονάδα στην Ελλάδα.

«Αποκτούμε ακόμα μια υποδομή για τη δυναμική εξάπλωση της ανακύκλωσης και μια θέση ως κομβικός παράγοντας στην πράσινη καινοτομία», ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτό το εργοστάσιο δεν απευθύνεται μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά θα καλύψει τις ανάγκες όλης της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Είμαι σίγουρος ότι είναι επιλογή που θα δικαιωθεί αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι υποψήφιοι επενδυτές μόνο οφέλη έχουν πια να προσδοκούν από τη χώρα μας», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι και η Ελλάδα θα έχει πολλαπλάσιο όφελος.EPT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr