Νικητής ή ηττημένος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον;

Πεπεισμένος πως υπάρχει έδαφος για μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παρά την αποτυχία του να εμποδίσει την εκλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιμένει πως μπορεί να έχασε μια μάχη, αλλά θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι την τελική νίκη.

Αυτή είναι μια σημαντική αντίδραση, αλλά δεν είναι η τελευταία αντίδραση. Οι συνάδελφοί μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζουν ότι είμαι απόλυτα σοβαρός σε ό,τι αφορά στο θέμα των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων και ότι πάντα κρατώ τον λόγο μου. Όταν λέω ότι δεν θα υποχωρήσω, το εννοώ. Θα είναι μια μακρά και δύσκολη μάχη και ειλικρινά κάποιες φορές πρέπει να χάσεις μια μάχη για να κερδίσεις έναν πόλεμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο βρετανικός τύπος εκφράζει ανησυχίες για την τύχη της χώρας στην Ε.Ε., μετά την αποτυχία Κάμερον να εμποδίσει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πάντως, μακροπρόθεσμα ο Κάμερον μπορεί να βγει κερδισμένος από αυτή τη διαμάχη. Η Ε.Ε. δεν θέλει να χάσει τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόσφερε κλάδο ελαίας στον Βρετανό ομόλογό της, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τις βρετανικές ανησυχίες και τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>