Νοτιάς»: Ο Τάσος Μπουλμέτης και οι ηθοποιοί του μιλούν στο Εuronews

Ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με τον «Νοτιά» 13 χρόνια μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας». Η ταινία αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, τη δεκαετία του ’60, του ’70 και του ’80 που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. Ερωτικά σκιρτήματα δίπλα σε γνωστά πολιτικά γεγονότα και ένας νεαρός που σκαρφίζεται ιστορίες. Σταδιακά θα γίνει από βοηθός φωτογράφου, σκηνοθέτης του σινεμά.

Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης και οι ηθοποιοί του Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου μιλούν στο euronews για την ταινία και τα θέματά της, για την Ελλάδα του ’60 και του ’70, αλλά και για το πώς πέρασαν στα γυρίσματα.

Σύνοψη:
Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Από τις 14 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood σε συνεργασία με τη Rosebud 21

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>