Ντένις Μουκουέγκε: Ο Άνθρωπος που Σώζει Γυναίκες (23/06/2019)

Το έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης Ντένις Μουκουέγκε, θα τιμήσει ο Τηλεοπτι­κός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων, προβάλλοντας ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του αυτή την Κυριακή 23/6 στις 23:00.

Ο Κονγκολέζος γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην φροντίδα γυναικών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας. Δημιούργησε το 1999 το Νοσοκομείο του Πάνζι στο Κονγκό, το οποίο γρήγορα εξελίχθηκε σε μια κλινική για τα θύματα βιασμού, καθώς το Κονγκό είχε βυθιστεί στη φρίκη του εμφυλίου πολέμου. Από την ίδρυση του μέχρι και σήμε­ρα, πάνω από 82.000 θύματα σεξουαλικής βίας έχουν λάβει φροντίδα στο Νοσοκομείο που διευ­θύνει ο Ντένις Μουκουέγκε. Για την πολύχρονη προσφορά του τιμήθηκε το 2018 με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, από κοινού με την Νάντια Μουράντ, «για τον αγώνα τους να τερματίσουν τη σεξουαλική βία ως ένα όπλο πολέμου και ένοπλης σύγκρουσης».

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο οποίος τονίζει την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα σεξουαλικής βίας για την πρόληψη τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, που εκτεταμένα συμβαίνουν, όχι μόνο σε χώρες της Αφρικής αλλά και του λεγόμενου Ανεπτυγμένου Κόσμου.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr