Ο Αρης στο κοντινότερο σημείο από τη Γη εδώ και 15 χρόνια

Ο κόκκινος πλανήτης, ο οποίος εδώ και εβδομάδες μας προσφέρει ένα όμορφο θέαμα, θα είναι σήμερα στην κοντινότερη του απόσταση από τη Γη εδώ και 15 χρόνια.

Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ, ο Αρης θα φαντάζει απόψε ακόμη πιο λαμπερός, αφού η τροχιά του θα τον φέρει πιο κοντά στη Γη σε απόσταση 57.6 εκατ. χιλιόμετρα.

Η τελευταία φορά που οι δύο πλανήτες ήταν τόσο κοντά ήταν τον Αύγουστο του 2003, όταν η απόσταση που τους χώριζε ήταν μόλις 55.7 εκατ. χιλιόμετρα.

Οι τροχιές των δύο πλανητών κυμαίνονται μεταξύ 401 εκατ. χιλιόμετρα – στην πιο μακρινή απόσταση – και 225 εκ. χιλιόμετρα στην μέση απόσταση.

euronews: Το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη
Γίνε συνδρομητής! ! http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=euronewsGreek

Το euronews είναι διαθέσιμο σε 12 γλώσσες: https://www.youtube.com/user/euronewsnetwork/channels

στα ελληνικά:
Ιστοσελίδα: http://gr.euronews.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gr.euronews
Twitter: https://twitter.com/euronewsgr
Instagram: https://www.instagram.com/euronews_greek/
G+: https://plus.google.com/+euronewsGreek

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>