Ομπάμα: Θα έχετε τις ΗΠΑ δίπλα σας

«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην έναρξη του επίσημου δείπνου προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο. «Να ξέρετε ότι όσο προχωράτε μπροστά θα έχετε δίπλα σας τις ΗΠΑ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είναι έκπληξη η ελληνική φιλοξενία, ενώ αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Στάθηκε δε, στο ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου με 12 ατομικά μετάλλια σε Ολυμπιάδες, το οποίο κατέρριψε το καλοκαίρι ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς.

Ο κ. Ομπάμα στην αντιφώνησή του επικαλέστηκε «μια στιγμή της κοινής μας ιστορίας», καθώς «το 1821 όταν η Ελλάδα ξεκίνησε τον αγώνα για την ανεξαρτησία της, ένας Έλληνας πατριώτης έγραψε μια επιστολή προς την αμερικανική κυβέρνηση κάνοντας έκκληση για βοήθεια. Έγραψε λοιπόν: “Αν και μας χωρίζει μια πλατιά θάλασσα, οι αρετές των Αμερικανών είναι ίδιες με τις δικές μας.” Και πρόσθεσε: “Σας θεωρούμε φίλους, συμπατριώτες και αδελφούς”».

Κάνοντας πρόποση «στις αρετές και τις αξίες που μας ενώνουν από τις δύο άκρες μίας μακράς θάλασσας», ο κ. Ομπάμα είπε στα ελληνικά «στην υγειά σας».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>