Όταν η κλιματική αλλαγή απειλεί το γαλλικό κρασί, οι επιστήμονες αναλαμβάνουν δράση

Τι θα συμβεί αν αύριο το κρασί έχει περισσότερο αλκοόλ και διαφορετική γεύση, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το περίφημο κρασί του Μπορντό, αντιμετωπίζει έναν τέτοιο κίνδυνο.

Οι καλλιεργητές είναι αντιμέτωποι με όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις, για να αυξήσουν την παραγωγή στα οινοποιεία τους, σε σχέση με το παρελθόν.

Βασικός ανατρεπτικός παράγοντας είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αλλά μια ομάδα επιστημόνων ερευνά από το 2009, πώς τα οινοποιεία στο Μπορντό μπορούν να προσαρμοστούν στις υψηλότερες θερμοκρασίες και στα ξηρότερα καλοκαίρια.

Με την καλλιέργεια 52 διαφορετικών τύπων σταφυλιών με ποικιλίες που προέρχονται από διάφορες χώρες, προσπαθούν να δημιουργήσουν το αποκαλούμενο «κρασί του μέλλοντος».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>