Το πακέτο Ντράγκι που ενθουσίασε τις αγορές – economy

Στοχευμένα προγράμματα μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης, άμεσα συνδεδεμένα με το ύψος των δανείων που χορηγεί κάθε τράπεζα.

Προετοιμασία για αγορές ενυπόθηκων τιτλοποιημένων δανείων. Επιστροφή της ρευστότητας που δεσμεύτηκε ως αντιστάθμισμα στις αγορές κρατικών ομολόγων. Μαχαίρι στο βασικό επιτόκιο και ποινή για το παρκάρισμα κεφαλαίων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αρνητικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων (-0,1%).

Είναι το πακέτο Ντράγκι που ενθουσίασε τις αγορές.

Σήμερα αποφασίσαμε ένα συνδυασμό μέτρων για την παροχή περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης και για τη στήριξη των δανείων προς την πραγματική οικονομία, δήλωσε ο Μ. Ντράγκι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

euronews (στα ελληνικά)

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου 2014

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>