Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης στους Γάλλους Εργαζόμενους

Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης στους Γάλλους Εργαζόμενους που αντιστέκονται στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Σωματεία και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την γαλλική πρεσβεία, την Τρίτη 28/06.
Το κείμενο του Alter Summit:
Ολόκληρη η Ευρώπη στηρίζει τη Γαλλία!
Σήμερα στη Γαλλία (και το Βέλγιο), η κυβέρνηση, υπό την πίεση της ΕΕ και του δόγματος της ανταγωνιστικότητας, θέλει να μεταρρυθμίσει το εργατικό δίκαιο, όπως έχει ήδη συμβεί στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στη Γερμανία το 2004.
Στο όνομα του «εκσυγχρονισμού», αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι οι νόμοι για την προστασία των εργαζομένων αντικαθίστανται με νέους κανονισμούς για την προστασία των εταιρειών: κατάργηση των συμβάσεων που ευνοούν τους εργαζομένους, αύξηση της ευελιξίας και των ωρών εργασίας, μείωση των πραγματικών μισθών και του ελεύθερου χρόνου, παράκαμψη των συνδικάτων μέσω εσωτερικών ψηφοφοριών στις εταιρείες που καθιστούν τους εργαζόμενους έρμαια στον εργασιακό εκβιασμό.
Σε όλη την Ευρώπη, οι πολίτες είναι στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται στη Γαλλία για να πουν ΟΧΙ σε αυτές τις «μεταρρυθμίσεις» και απαιτούν την απόσυρση του εργασιακού νόμου «Loi Travail».
Δείξτε και εσείς κόκκινη κάρτα στο “Loi Travail”! Αναρτήσετε τα μηνύματα αλληλεγγύης σας στο info@altersummit.eu
Κόκκινη Κάρτα στο “Loi Travail”!

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>