Ο Δημήτρης Παπαδημούλης για την επιστροφή του στα έδρανα της Ευρωβουλής

Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004 μέχρι το 2009 ο Δημήτρης Παπαδημούλης επιστρέφει στις Βρυξέλλες. Αυτή τη φορά δε θα είναι μόνος του στα έδρανα καθώς το κόμμα του κατάφερε να αυξήσει τους ευρωβουλευτές του από έναν σε έξι.

Κορυφαία προτεραιότητα για εκείνον η διαχείριση του χρέους. Ζητούμενο από εδώ και πέρα η αναζήτηση συμμαχιών εντός Ευρώπης και πολιτικών ομάδων.

«Έχουμε κάνει ήδη συζητήσεις και σε πολιτικό επίπεδο και σε εθνικό επίπεδο γιατί τα ζητήματα που θέτουμε ενδιαφέρουν όχι μόνο και άλλες πολιτικές ομάδες αλλά και άλλες εθνικές αντιπροσωπείες. Είναι ολόκληρος ο Νότος που ταλαιπωρείται με το πρόβλημα του χρέους και είναι και άλλοι ευρωβουλευτές και από το Κέντρο και από το Βορρά της Ευρώπης που καταλαβαίνουν ότι αυτό το δόγμα Μέρκελ, η καταστροφική λιτότητα αναπαράγει μια κρίση και είναι βούτυρο στο ψωμί της άκρας δεξιάς. Το θέμα δεν είναι περισσότερη αλλά διαφορετική Ευρώπη. Μια Ευρώπη που να κάνει περισσότερα για τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουν 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>