Κ. Παπούλιας:” Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας”

Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας προτάσσει την ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας ως αναγκαία συνθήκη για την επούλωση των τραυμάτων της κοινωνίας και τη βελτίωση της λειτουργίας του πολιτεύματος.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε «για τις υπογραφές που έβαλε», όπως λέει, εξηγεί: «Το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».

«Μετά από πέντε χρόνια βαρύτατων θυσιών φτάνουμε τώρα στην έξοδο από την κρίση και μπαίνουμε στο δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας» τονίζει η Ν.Δ στο μήνυμα της. Με συστράτευση, ενότητα και εθνική στρατηγική, μακριά από δημαγωγίες, η οικοδόμηση της εθνική μας προοπτικής, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ στο μήνυμά του για την επέτειο.

Να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία» αναφέρεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική, είναι η άλλη μορφή της δικτατορίας των μονοπωλίων, επισημαίνει το ΚΚΕ. Οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες , να περιφρουρήσουν το δημοκρατικό κεκτημένο ζητάει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2014

AMNAwebTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>