Πιερ Μοσκοβισί στη «Ν»: Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

Στον Βασίλη Κωστούλα
vkost@naftemporiki.gr

Συμφωνία πακέτο μέχρι τη Δευτέρα – Eσείς αποφασίζετε τους φόρους – Oι μεταρρυθμίσεις πρέπει και να εφαρμόζονται

Η χώρα είναι εθνικά κυρίαρχη να επιβάλλει τους φόρους που η ίδια επιθυμεί, δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στη «Ν» ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τηρώντας αποστάσεις από το μείγμα της πολιτικής στην Ελλάδα. Αναγνωρίζει δε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων.

Μετά την επίσκεψη στην Αθήνα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στέλνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ορίζει τον οδικό χάρτη για τη β’ αξιολόγηση: Staff Level Agreement εντός της εβδομάδας, Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε κουλτούρα μεταρρύθμισης. Τονίζει μάλιστα με νόημα ότι η χώρα χρειάζεται φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι οποίες θα εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίζουν.

Ο Επίτροπος θεωρεί εφικτό έναν συμβιβασμό στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, με σχεδιασμό τους σήμερα και εφαρμογή τους μετά το 2018.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι πάντα «αυθόρμητη», αλλά πάντως σήμερα παραδίδει αποτελέσματα, σε αντίθεση με την περίοδο Βαρουφάκη, οπότε και «δεν μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε».

Κάμερα, μοντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>