Περισσότεροι και πιο πλούσιοι οι εκατομμυριούχοι

Οι εκατομμυριούχοι της «διπλανής πόρτας» (high net worth individuals HNWIs) έγιναν περισσότεροι και πιο πλούσιοι, το 2013. Αυτό καταγράφει Έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο (2014 World Wealth Report των εταιρειών Capgemini και RBC Wealth Management), που περιλαμβάνει 2.000.000 νέα μέλη.

Συνολικά, σχεδόν 14.000.000 εκατομμυριούχοι κυκλοφορούν, ανά τον κόσμο, και όπως διαβεβαιώνει η έκθεση είναι όλο και πιο δύσκολο να τους διακρίνει κανείς.

Η περιουσία τους έφτασε τα 52,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερη από όση αναλογεί στα 3,5 δισεκατομμύρια των πιο φτωχών κατοίκων του πλανήτη (σύμφωνα με στοιχεία της Oxfam International όπως καταγράφονται στην έκθεση “Working for the Few”). Σχεδόν οι μισοί εκατομμυριούχοι του πλανήτη βρίσκονται σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία.

Γερμανία και Κίνα συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουν 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>