Πολιτική προστασία made in EU, για την αντιμετώπιση καταστροφών

Την αναβάθμιση του μηχανισμού πολιτικής άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα όρια του οποίου δοκιμάστηκαν το 2017 και το 2018 από πυρκαγιές, καταιγίδες και πλημμύρες, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με τη νέα νομοθεσία δημιουργείται το αποθεματικό πόρων «RescEU», που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πυροσβεστικά αεροσκάφη, αντλίες μεγάλης χωρητικότητας, υπαίθρια νοσοκομεία και ιατρικές ομάδες έκτακτη ανάγκης, για να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους σχετική περίσταση. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας βασίζεται στην αρχή της επικουρικότητας και γι’ αυτό, θα εναπόκειται στα κράτη μέλη η ενεργοποίησή του, όταν δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Η πρόταση νόμου, που εγκρίθηκε με 620 ψήφους υπέρ, έναντι 22 κατά και 35 αποχών, θα τεθεί σε ισχύ μετά την τελική του έγκριση από το Συμβούλιο των Υπουργών και θα είναι εφαρμόσιμο πριν από το καλοκαίρι του 2019.

Πηγή: EuroparlTV/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αθηνά Καστρινάκη

«Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές 2019»

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>