Πώς κάνουμε το ψωμί να… «τραγουδάει» – futuris

Η υγρασία είναι καθοριστικός παράγοντας στην παρασκευή ποιοτικού ψωμιού.

Ερευνητές έχουν αναπτύξει μία καινοτόμο τεχνολογία με υπέρηχους που διευκολύνει τους αρτοποιούς.

Αλεύρι, μαγιά, νερό και αλάτι. Συνταγή απλή, αλλά η παρασκευή είναι πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται, κυρίως στο ζύμωμα.

Η ζύμη, σε καρβελάκια, μπαίνει σε δωμάτια, όπου θερμοκρασία και υγρασία ελέγχονται αυστηρά. Στη Ναντ, ένας φούρνος δοκιμάζει μία ρηξικέλευθη τεχνολογία, όπου η υγρασία παράγεται χάρη σε υπέρηχους.

Ο Πασκάλ …
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: http://gr.euronews.com/2016/04/04/baking-better-breadwith-ultrasound

euronews: Το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη
Γίνε συνδρομητής! ! http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=euronewsGreek

Το euronews είναι διαθέσιμο σε 13 γλώσσες: https://www.youtube.com/user/euronewsnetwork/channels

στα ελληνικά:
Ιστοσελίδα: http://gr.euronews.com/
Facebook: https://www.facebook.com/euronews
Twitter: http://twitter.com/euronewsgr

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>