Πώς θα κατανέμονταν οι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, αν οι εκλογές γινόταν σήμερα;

Την πρώτη προβολή για την κατανομή των εδρών παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου σε κάθε ένα από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Mε βάση τα στοιχεία του Ευρωκοινοβουλίου, εάν οι εκλογές γινόταν σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είχε 183 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες 135, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) 75, η ομάδα εθνικιστικών κομμάτων (ENF) 59, η ομάδα των Συντηρητικών και των Μεταρρυθμιστών (ECR) 51, η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE/NGL) 46, οι Πράσινοι 45, η δεξιά ευρωσκεπτικιστική ομάδα (EFDD) 43 και άλλα κόμματα 10.
Ειδικότερα, για την Ελλάδα η οποία έχει 21 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η Νέα Δημοκρατία, με 36%, που αντιστοιχεί σε 9 έδρες και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,7% και 6 έδρες. Από δύο έδρες αντιστοιχούν στη Χρυσή Αυγή, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Πηγή: EuroparlTV/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές 2019»

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αθηνά Καστρινάκη

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr