Προς ένα Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Με την Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συζητάμε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης λόγω των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Η υπουργός μας δηλώνει με έμφαση ότι το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρθηκε από τη βουλή:
«Παραμένει εν ισχύι στη βουλή και θα συζητηθεί μετά τις γιορτές», μας λέει, τονίζοντας ότι η αναβολή της συζήτησης έγινε λόγω των αντιδράσεων και των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης:
«Οι αντιδράσεις αυτές ήταν ενορχηστρωμένες και σε σύμπραξη με την τρόικα». Αντίθετα με την αντιπολίτευση, κατά την Θεανώ Φωτίου, η κυβέρνηση προσπάθησε και προσπαθεί να «δώσει ανάσες σε μια κοινωνία που έχει ρημάξει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα μνημόνια. Αυτά τα μέτρα είναι και προάγγελοι της πολιτικής μας, του πραγματικού «παράλληλου προγράμματος, που θα ξεδιπλωθεί πολύ γρήγορα».
Η κυβέρνηση θα φέρει αλλαγές στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, «όπου έχει αποσαρθρωθέι το σύμπαν», όπως επίσης και μεγάλες αλλαγές στο «Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης».
Στις κατηγορίες από την αντιπολίτευση για ρουσφετολογικό νομοσχέδιο (όσον αφορά το παράλληλο πρόγραμμα) η κυρία Φωτίου μας λέει ότι «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! Αυτά τα ξέρει ο ελληνικός λαός και γελάει». Μας λέει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί για όλους ανεξάρτητα του τι ψήφισαν.
Η κυρία Φωτίου απαντά επίσης στις αιτιάσεις ότι το τα μέτρα δεν είναι κοστολογημένα. Μας λέει ότι το τελικό κόστος είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια
Στο τελευταίο μέρος η Θεανώ Φωτίου μας εκθέτει το συνολικό όραμά της για την κοινωνική αλληλεγγύη. Σε σχέση με τα σχολικά γεύματα μας λέει:
«Η παιδική φτώχεια είναι περίπου στο 30%. Το σχολείο εμείς το φανταζόμαστε διαφορετικά και κυρίως το δημοτικό. Φανταζόμαστε ένα σχολείο ολοήμερο, όπου το παιδί θα πηγαίνει, θα τρώει, θα το βοηθάνε στα μαθήματά του, ώστε να απαλλάξουμε από το άγχος και το άλγος το οικονομικό τις ελληνικές οικογένειες».
Δείτε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα μικρή συνέντευξη (περίπου 15 λεπτών) για ένα θέμα που μας αφορά όλους μας.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>