Προσωπικά – «Ταξίδι στις όχθες του Δούναβη» (18 Μαρτίου 2018) | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Στην αριστοκρατική Βιέννη, την πρωτεύουσα της κλασικής μουσικής, των Τεχνών και του βαλς, μας ταξιδεύει η εκπομπή «Προσωπικά».

Οδηγοί μας σ’ αυτό το ταξίδι, Έλληνες που ζουν στην Αυστρία, οι οποίοι μιλούν στην Έλενα Κατρίτση για τις σημερινές κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, για την καθημερινή τους ζωή, καθώς και για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Ένα «ταξίδι»… στη μουσική με τον πιανίστα Χρήστο Μαράντο, ο οποίος μας ξεναγεί στο πολυτελές σπίτι, όπου έζησε και μεγαλούργησε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ…

Μια βόλτα… στα ιστορικά καφέ με τις μοναδικές σοκολατένιες γεύσεις, με τον σεφ Δημήτρη Λιμνιώτη, αλλά και στα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα που κατακτούν τους Bιεννέζους τα τελευταία χρόνια, με την Ελίνα Γεωργοσοπούλου.

Για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αυστρία, μιλά ο καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Δημήτρης Κουσουρής.

Ήχοι και μελωδίες από τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, πλημμυρίζουν καθημερινά τον αέρα της πόλης, ενώ μέσα από τα ερτζιανά κύματα, η φωνή και τα νέα των Ελλήνων που ζουν εκεί, «ταξιδεύουν» σ’ όλο τον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: WHITE WOLVES

Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>