Πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συγγενικά του πρόσωπα πρότεινε ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλης Πλιώτας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα, απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου και ένα πλημμέλημα, παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Εκτός από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πλιώτας εισηγείται να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο η ξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της ξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας.

Η κατηγορία που βαρύνει τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ηθική αυτουργία στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό. Τα συγγενικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων φέρεται να έσβησε από τη λίστα Λανγκάρντ παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο ως συμμέτοχοι.

Το Δικαστικό Συμβούλιο προς το οποίο έγινε η πρόταση του κ. Πλιώτα θα συνέλθει για να εκδώσει σχετικό βούλευμα. Από τον κ. Παπακωνσταντίνου μέχρι στιγμής για την πρόταση παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο δεν υπήρξε κάποια αντίδραση.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2014

naftemporiki.gr

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>