Ψηφοφορία στη βουλή για την παραίτηση Χουάν Κάρλος

Την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος από τον θρόνο καλείται να εγκρίνει το ισπανικό κοινοβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή, από τον υιό του Φίλιππο. Η ψηφοφορία δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς το 80% των βουλευτών, αναμένεται να την εγκρίνει.

Υπέρ της παραίτησης του Χουάν Κάρλος και της ανόδου στο θρόνο του γιου του Φίλιππου θα ψηφίσει το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, αλλά και οι Σοσιαλιστές.

Η ισπανική Βουλή έχει 350 έδρες και η παραίτηση αναμένεται να γίνει δεκτή από τουλάχιστον 300 βουλευτές.

Με αφορμή την ψηφοφορία, τα κόμματα της Αριστεράς εγείρουν για άλλη μία φορά το πολιτειακό ζήτημα και ζητούν επιτακτικά την διενέργεια δημοψηφίσματος για την κατάργηση της μοναρχίας.

euronews (στα ελληνικά)

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2014

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>