Ρεμπέλο ντε Σόουζα: Είναι πολύ γενναία η ελληνική πολιτική για τους πρόσφυγες

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει «κοινή πολιτική» στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και να υλοποιηθεί άμεσα από τις χώρες της Ε.Ε το ζήτημα της επανεγκατάστασης, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στην Ελλάδα, που δέχεται μεγάλες πιέσεις, δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό προσφύγων στη Θήβα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας έστειλε μήνυμα εξάλλου μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μόλις επιστρέψει στη χώρα του θα ερευνήσει τη δυνατότητα να δεχθεί άλλους χίλιους πρόσφυγες από την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι απηύθυνε πρόσκληση σε έναν Σύρο πρόσφυγα, με τον οποίο συνομίλησε, να μεταβεί σε πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας, ώστε να φοιτήσει στην νομική σχολή, καθώς ο ίδιος το επιθυμούσε. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας είναι καθηγητής νομικής.

Για τον κ.Ντε Σόουζα η Πορτογαλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και μάλιστα χαρακτήρισε ως «γενναία» την ελληνική πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες. Ας σημειωθεί ότι ήδη δύο πλοία της Πορτογαλίας συνδράμουν μαζί με άλλα πλοία στο πλαίσο της Frontex για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.AΠΕ-ΜΠΕ/Κουβαράς Γ.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>