Ρυθμίσεις για την Προώθηση των Θεσμών της Υιοθεσίας και Αναδοχής (03/05/2018)

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλλη­λεγγύης, με τα μέτρα προώθησης των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας, θα βρεθεί στο επί­κεντρο της αποψινής συζήτησης, η οποία θα εστιάσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών και τη θεσμική και επιστημονική θωράκιση.

Στη συζήτηση θα δοθεί έμφαση, μεταξύ άλλων, στο ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Αναδο­χής και Υιοθεσίας, στη δημιουργία εθνικών μητρώων ανηλίκων, υποψηφίων γονέων και εγκε­κριμένων αναδοχών ανηλίκων, καθώς και στην επαγγελματική αναδοχή. Η συζήτηση θα ε­στιάσει επίσης στις ενστάσεις που διατυπώνονται από πλευράς βουλευτών στο άρθρο 8, το οποίο προβλέπει την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ θα αναδειχθεί και το νομοθετικό πλαίσιο άλλων χωρών.

Στο στούντιο οι βουλευτές: Γιώργος Παπαφιλίππου (ΣΥΡΙΖΑ), Κατερίνα Μάρκου (Ν. Δ.), Εύη Χριστοφιλοπούλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Μανώλης Συντυχάκης (ΚΚΕ), Γιώρ­γος Λαζαρίδης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι), συνομιλούν με την Αλεξία Κουλούρη.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr