Σαν Μαγεμένοι – «Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν (05 Μαρτίου 2018) | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Είστε βέβαιοι πως θέλετε να μάθετε την αλήθεια;

Ένα έργο για την αυτο-εξαπάτηση, τη χρησιμότητα και τ’ αποτελέσματά της. Ένα έργο, βουτιά στον ανθρώπινο ψυχισμό. Τα ζωτικά μας ψεύδη, τις αδυναμίες και τη μεγαλοσύνη μας. Η αλήθεια που πολλές φορείς μπορεί να συντρίψει. Μια συνεχής αναμέτρηση με τις «επιταγές του ιδεώδους».

Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Τάρλοου αναφέρεται στην τραγικωμωδία, αυτή τη διασταύρωση τραγικών και φαρσικών στοιχείων και την αγριόπαπια, το τραυματισμένο πουλί, το τραγικότερο σύμβολο της εξέλιξης των ιψενικών ηρώων.

Οι πρωταγωνιστές Λένα Δροσάκη, Γιάννης Κότσιφας και Γιάννος Περλέγκας μιλούν για τους χαρακτήρες και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο. Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος μιλά για το σημαντικό αυτό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας και τη βαθιά κοινωνική και συμβολική γραφή του Χένρικ Ίψεν.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Παραγωγή: ΕΡΤ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης
Αρχισυνταξία: Γιώργος Δαράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου
Παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr