Σαν Μαγεμένοι – «Οι δούλες» του Ζαν Ζενέ (16 Απριλίου 2018) | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Υποδύονται εναλλάξ τη δούλα και την κυρία.
Η Κλερ και η Σολάνζ είναι οι δούλες που θέλουν να αλλάξουν την ύπαρξή τους.
Ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων, ένα καθρέφτισμα του μίσους που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.
«Το έργο αυτό δε γράφτηκε», λέει ο Ζενέ, «για να υπερασπιστεί τη μοίρα της τάξης των υπηρετών. Υποθέτω ότι υπάρχει κάποιο συνδικάτο που ασχολείται με τα ζητήματα αυτών των ανθρώπων. Πρόκειται απλώς για μια ιστορία, για ένα είδος αλληγορικής αφήγησης που, όταν την πρωτοέγραφα, επεδίωκα να αηδιάσω με τον εαυτό μου, δείχνοντάς του, αλλά και αρνούμενος να του δείξω, ποιος στ’ αλήθεια είμαι.»
Στην εκπομπή, η σκηνοθέτις (και στο ρόλο της κυρίας) Μαριάννα Κάλμπαρη και οι πρωταγωνίστριες της παράστασης, Κάτια Γέρου και Κωνσταντίνα Τάκαλου, μιλούν για τους χαρακτήρες και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.
Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναλύει δραματολογικά το έργο του Ζαν Ζενέ.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Παραγωγή: ΕΡΤ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης
Αρχισυνταξία: Γιώργος Δαράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου
Παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>