Σημασία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την οικονομική ανάκαμψη | 28/04/2020

«Ο κορονοϊός μάς επηρεάζει όλους μας. Αλλάζουμε τον τρόπο ζωής μας για να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας. Ίσως μας λείπουν πολλά πράγματα που αγαπάμε.

Σίγουρα πάντως δεν μας λείπει η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα αυτοκίνητα και ο θόρυβος της κίνησης.

Όταν ανοίγουμε το παράθυρό μας, μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Βλέπουμε τη φύση να αποκαθίσταται. Δεν θα πρέπει όμως να έχουμε ψευδαισθήσεις.

Μπορεί να κατανοούμε και να ελέγχουμε καλύτερα τον κορονοϊό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την κλιματική αλλαγή. Η θέρμανση του πλανήτη μας συνεχίζεται και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο όσο συνεχίζουμε να καίμε ορυκτά καύσιμα.

Τώρα, καθώς σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στις εργασίες μας και να επενδύσουμε δισεκατομμύρια ευρώ για να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας, θα πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στις παλιές μας ρυπαντικές συνήθειες. Θα πρέπει να επανέλθουμε καλύτεροι από αυτή την πανδημία.

Μπορούμε να καταστήσουμε την κοινωνία και τον πλανήτη μας υγιέστερους επενδύοντας στην ανανεώσιμη ενέργεια, οδηγώντας καθαρά αυτοκίνητα, ανακαινίζοντας τα σπίτια μας για να βελτιώσουμε την ενεργειακή τους αποδοτικότητα. Αγοράζοντας βιώσιμα τρόφιμα, ξαναχρησιμοποιώντας τα υλικά αντί να τα πετάμε στα σκουπίδια και παράγοντας χάλυβα χαμηλού άνθρακα.

Αυτό είναι το νόημα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολούθησέ μας στους λογαριασμούς μας στα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/EURepresentationGreece/
https://twitter.com/EEAthina
https://www.instagram.com/ee_athina/

Παρακαλούμε να σέβεστε τους όρους συμμετοχής και σχολιασμού στο κανάλι μας τους οποίους μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/user/EURepresentationGR/discussion?view_as=subscriber. Τα σχόλια και οι αναρτήσεις που δεν συμμορφώνονται με έναν ή περισσότερους από τους όρους αυτούς μπορούν να αφαιρεθούν. Η πρόσβαση των χρηστών μπορεί να ανασταλεί σε περίπτωση συνεχιζόμενων παραβιάσεων των όρων συμμετοχής.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr