Συμμετοχική συλλογικότητα “Η Γέφυρα”

Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των άλλων, υπερασπίζουμε τα δικά μας δικαιώματα
Ερωτήσεις-επεξεργασία βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Δεν είναι μόνο η χώρα των άστεγων και της κοινωνικής δυστυχίας. Είναι ταυτόχρονα και η χώρα της κοινωνικής αλληλεγγύης με χιλιάδες ακτιβιστές να δίνουν εθελοντικά τη μάχη για συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε όσους έχουν κτυπηθεί από την οικονομική κρίση και βρέθηκαν στο δρόμο.
«Η Γέφυρα» είναι μια συλλογικότητα που αποτελείται από κοινωνικούς ακτιβιστές και κοινωνικούς επιστήμονες. Η Συνέλευση των μελών (κοντά στα 50 άτομα) είναι το κυρίαρχο όργανο και η Εκτελεστική ομάδα είναι αυτή που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις αποφάσεις. Πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://gefyra.org.gr/. Η δράση της «Γέφυρας» αφορά ανήλικους εργαζόμενους, άστεγους, χρήστες ή εξαρτημένοι από ουσίες, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενους/ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, ανθρώπους που μένουν στο δρόμο.
Το left πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τέσσερα μέλη της. Τους Τάσο Σμετόπουλο, επικεφαλής της Γέφυρας, Λουίζα Πολιτάκη, ψυχολόγο Social Street Worker, Αντώνη Λεβέντη, Social Street Worker και Σπύρο Γιαννιώτη, μέλος της Γέφυρας. Μαζί τους συζητάμε στο χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος της Αθήνας για τους ακτιβιστές στην Πλατεία Βαρβακείου (http://www.synathina.gr/).

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>