Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Μέρκελ, Κάμερον και στη μέση Γιούνκερ

Εκτός απροόπτου, εντός της ημέρας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα προταθεί και επισήμως από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από το Βερολίνο, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup εκτόξευσε σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, που δεν θέλει να δει τον Γιούνκερ στο τιμόνι της Κομισιόν.

Δεν έχω ακόμα επιλεγεί για την προεδρία της Κομισιόν. Αν επικρατήσει η κοινή λογική, αυτό θα συμβεί ως το τέλος της εβδομάδας. Φαίνεται όμως πως η κοινή λογική είναι άνισα κατανεμημένη… Άρα πρέπει κανείς να περιμένει, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Η Άνγκελα Μέρκελ άφησε να εννοηθεί ότι θα αναζητήσει ένα συμβιβασμό με τον Κάμερον, που σκοπεύει να θέσει το ζήτημα της προεδρίας της Κομισιόν σε ψηφοφορία.

Εναντιώνομαι στην υποψηφιότητα του κυρίου Γιούνκερ. Πιστεύω πως είναι η λάθος προσέγγιση για την Ευρώπη. Θα κάνω αυτό που έχω δεσμευτεί. Επίσης, θα γίνει το δημοψήφισμα και θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση και ο λαός της Βρετανίας θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>