Σκάνδαλο Siemens -Αποκλειστική συνέντευξη, Δημήτρης Παπαδημούλης

Υπόθεση Siemens, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης
Αποκλειστική συνέντευξη: Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτήσεις-επεξεργασία βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη για το σκάνδαλο Siemens με συνολικά 64 παραπεμπόμενους μεταξύ των οποίων οι 19 είναι στελέχη της Siemens και οι 14 του τότε ΟΤΕ. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο στενός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη, Θεόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008 ότι το 1999 έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα από τη Siemens. Επίσης, ο Τάσος Μαντέλης, ο πρώην υπουργός Μεταφορών του Σημίτη, που παραδέχτηκε τον Μάιο του 2010 ότι το 1998 και το 2000 έλαβε 200.000 και 250.000 μάρκα αντίστοιχα.
Το σκάνδαλο Siemens έχει προκαλέσει ζημία στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον δυο δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ δόθηκαν περί τα 130 εκατομμύρια μάρκα για μίζες σε Έλληνες πολιτικούς, κατ’ ομολογία στελεχών της εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά από το 1998 μέχρι σήμερα το σκάνδαλο αυτό δεν έχει διαλευκανθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Πολιτικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια φρόντισαν ώστε το σκάνδαλο να κουκουλωθεί.
Με τον Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, συζητάμε γι’ αυτό το μέγα σκάνδαλο μιας και ο ίδιος έχει ασχοληθεί επιστάμενα με το θέμα επί πολλά χρόνια. Μας λέει χαρακτηριστικά:
«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρώτα στις ΗΠΑ και μέχρι σήμερα η Siemens έχει πληρώσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ σε δικαστικούς ή εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Εμπλεκόμενοι έχουν πάει ακόμα και στη φυλακή –όπως στη Νιγηρία. Αλλά στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί τίποτα…».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>