ΣΤΑ ΑΚΡΑ – «Λευτέρης Γείτονας» (Α΄ Μέρος) | 29/1/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE

«Λευτέρης Γείτονας» (Α΄ Μέρος)

Τη διαδρομή του από το χωριό του στην Ήπειρο έως τα εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη αφηγείται -σε δύο μέρη- ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εκπαιδευτηρίων, Λευτέρης Γείτονας, στην εκπομπή «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» με τη Βίκυ Φλέσσα, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, ο Δάσκαλος Λευτέρης με το Δ κεφαλαίο μάς μιλά για μία άλλη Ελλάδα. Ανατρέχει στα παιδικά του χρόνια, όταν είχε για τροφό του την πενία αλλά και την αγάπη για τα γράμματα. Θυμάται ακόμη, μεταξύ άλλων, τα βράδια στο ιεροδιδασκαλείο της Μονής Βελλά, όταν τόν έβρισκε το ξημέρωμα στη βιβλιοθήκη, καθώς και τις πεζοπορίες του στην Αθήνα με τρύπια παπούτσια, για να βρει δουλειά ως δάσκαλος στην ιδιωτική εκπαίδευση, τη «γιωτική», όπως τήν ονόμαζαν οι συγχωριανοί του, νομίζοντας ότι ήταν μία πρωτευουσιάνα γυναίκα!

Ιστορίες από τη ζωή σαν παραμύθι του Λευτέρη Γείτονα μοιράζεται μαζί μας στην εκπομπή, ο συμμαθητής και επιστήθιος φίλος του Λαοκράτης Βάσσης, υπέρμαχος και αυτός της Παιδείας και της αριστείας.

Αρχισυνταξία-δημοσιογραφική επιμέλεια: Βίκυ Φλέσσα.
Σκηνογραφία: Άρης Γεωργακόπουλος.
Σήμα: Τέρρυ Πολίτης.
Μουσική σήματος: Στρατής Σοφιανός.
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Στράγκας.
Σκηνοθεσία: Χρυσηίδα Γαζή.
Παρουσίαση: Βίκυ Φλέσσα

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr