Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ (20 Απριλίου 2018) | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE

Στον Μίκη Θεοδωράκη, τον κορυφαίο -με όλη τη σημασία της λέξης- δημιουργό, είναι αφιερωμένη η μουσική εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ».

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης παρουσιάζουν τον Μίκη Θεοδωράκη της Ελλάδας και του κόσμου μέσα από τα σημαντικότερα έργα του. Τον λεβεντόκαρδο Κρητικό, τον χαρισματικό Έλληνα, τον oικουμενικό καλλιτέχνη.

Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ, ειδικά όταν αποδίδονται από σπουδαίους ερμηνευτές στενά συνδεδεμένους με το ύφος αλλά και το ήθος του Μίκη, όπως οι: Μανώλης Λιδάκης, Καλλιόπη Βέτα, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Αναστασία Ζαννή, Κλεονίκη Δεμίρη, Νίκη Ντουσιοπούλου και Μαίρη Δούτση.

Δημιουργίες που ένωσαν Ανατολή και Δύση, έφεραν τους ποιητές στα χείλη των πολλών, έσμιξαν το λόγο και τις μελωδίες με την κοινωνία, άλλαξαν τη μοίρα της μουσικής και του τόπου μας.

Τους τραγουδιστές πλαισιώνουν προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων, άνθρωποι που γνωρίζουν σε βάθος το μεγαλείο της Τέχνης και του ανθρώπου, Θεοδωράκη. Ειδικότερα, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι: Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Λιάνης, Μηνάς Βιντιάδης, Ευθύμης Ναυρίδης, Γιώργος Λογοθέτης, Κοσμάς Παυλόπουλος, Μπράχα Κοέν, Νίκη Παλληκαράκη και Χρήστος Παπανικολάου.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης
Αρχισυνταξία: Kώστας Μπαλαχούτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Ματίκας
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Μάρα Χαρμαντά
Εκτέλεση παραγωγής: Studio Pixel
Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη – Παναγιώτης Μπουγιούρης

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>