Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ «Αφιέρωμα στην παράδοση και το δημοτικό τραγούδι» | 13/07/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Η εκπομπή Στα τραγούδια λέμε Ναι, που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος, κάνει μια μεγάλη βόλτα στην Ελλάδα μέσα από την παράδοση και το δημοτικό τραγούδι.
Ακούγονται σκοποί και ρυθμοί της Μακεδονίας, του Πόντου, της Θράκης, της Ρούμελης, του Μωριά, της Ηπείρου, του Αιγαίου αλλά και των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας.
Στο τραγούδι, ο Γιώργος Ντόβολος, ο Παναγιώτης Λάλεζας, η Σοφία Παπάζογλου, οι Γιώργος, Σταυρούλα, Χρήστος και Νικόλας Δαλιάνης, ο Σάββας Σιάτρας, ο Δημήτρης Κώτσικας, ο Βαγγέλης Δημούδης, η Μαρία Αναματερού και ο Γιάννης Ταϊλαχίδης. Την αυλαία της παράδοσης ανοίγουν με τις φωνές τους οι μικρές Μαρία Ντόβολου και Χριστιάνα Βάσιου.
Στην παρέα η καθηγήτρια Εθνομουσικολογίας Ρενάτα Δαλιανούδη, ο καλλιτέχνης του θεάτρου Σκιών Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής και οι ηθοποιοί Στέλιος Καλαθάς, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Χρυσή Γεράρδη και Βασιλίνα Κατερίνη.
Χορεύουν τα συγκροτήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών Βύρωνα, του Συλλόγου Ποντίων Καρέα Βύρωνα, του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «Απόλλων» και της σχολής χορού «Χορόπολις».
Η εκπομπή Στα τραγούδια λέμε Ναι λέει ναι στην Ελλάδα, στους παραδοσιακούς ρυθμούς και στο δημοτικό τραγούδι.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης
Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση
Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη, Μιχάλη Μαρίνος
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>