Στα Τραγούδια λέμε ΝΑΙ – «Αφιέρωμα στον Λάκη Χαλκιά» | 19/10/18 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Τι συμβαίνει όταν ένας εμβληματικός τραγουδιστής, μέλος μιας ιστορικής μουσικής οικογένειας ενώνει τις δυνάμεις του Αιγαίου με εκείνες της Ηπείρου και εκμηδενίζει τις αποστάσεις από την Αμερική μέχρι την Κρήτη;

Η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι», με ανανεωμένη σύνθεση και διάθεση, παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Λάκη Χαλκιά, τον άνθρωπο που συνέδεσε τη φωνή του με τραγούδια-σταθμούς στην ιστορία της ελληνικής μουσικής αλλά και της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας.

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος υποδέχονται μαζί με τον ξεχωριστό τραγουδιστή, τρεις ορχήστρες, ένα κλαρίνο, ένα σαντούρι, μία παιδική χορωδία και πλήθος φίλων και καλλιτεχνών.

Τον Λάκη Χαλκιά πλαισιώνουν οι φίλοι του, Κρις Σπύρου, πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης που φτάνει στο στούντιο κατευθείαν από την Αμερική, η ποιήτρια Γιώγια Σώκου, ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιου, οι καθηγητές Μουσικής Ανδρέας Ζεάκης Γλυνιάς και Τάσος Φωτόπουλος, ο ηθοποιός Λάμπρος Τσάγκας, ο στιχουργός Γιάννης Ξηρωμερίτης και ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης.

Μιλούν για τον Λάκη Χαλκιά και τραγουδούν ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, που από τη λεβεντογέννα Κρήτη ήρθε με τη λύρα του κατευθείαν στο στούντιο της εκπομπής, ο Χρήστος Τσιαμούλης, ο Νίκος Ζούδιαρης, η Σοφία Παπάζογλου, η Καίτη Κουλιά, η Ιωάννα Φόρτη και η Μπέτυ Χαρλαύτη.

Την παρέα πλαισιώνουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χατούπη, Γιώργος Σουξές, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη και Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο Γιώργος Κωτσίνης στο κλαρίνο ξυπνά μνήμες παραδοσιακών ήχων σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον πατέρα του Λάκη Χαλκιά και μεγάλο κλαρινίστα Τάσο Χαλκιά, ενώ η 13άχρονη Βασιλική έρχεται στη σκηνή από την Πάτρα για να παίξει με το σαντούρι της το θρυλικό ταξίμι στη «Φάμπρικα».

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης
Διεύθυνση ορχήστρας: Mανώλης Ανδρουλιδάκης
Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr