Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ- «Αφιέρωμα στον Θόδωρο Δερβενιώτη» | 13/4/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» ακολουθεί τα… χνάρια ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς μας συνθέτες: του Θόδωρου Δερβενιώτη.
«Πάρε τα χνάρια», «Ένα σφάλμα έκανα», «Σου’ χω έτοιμη συγγνώμη», καθώς και άλλες μεγάλες επιτυχίες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές στην εκπομπή που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος.
Τα χρυσά τραγούδια του Θόδωρου Δερβενιώτη ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνα, Μιχάλης Δημητριάδης, Ηλίας Μακρής, Μιχάλης Παπαδάκης, Δημήτρης Κανέλλος, Αφροδίτη Χατζημηνά, Αθηνά Βελισσάρη, Ανδρέας Λάφης και Μιχάλης Δήσσος.
Ξεχωριστή στιγμή το σόλο μπουζούκι του 15άχρονου Γιώργου Καπανιάρη, μαθητή στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.
Το ταξίδι του Θόδωρου Δερβενιώτη από τη Ζαγορά του Πηλίου μέχρι τη συνεργασία του με τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές, ξεδιπλώνουν οι δύο γιοι του, Δημήτρης και Σπύρος Δερβενιώτης, ενώ συμπράττει και ο βιογράφος του συνθέτη, Αλέξανδρος Καπανιάρης.
Τις πενιές του αναδεικνύει ο μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και μαθητής του συνθέτη, Μανώλης Καραντίνης.
Ιστορίες από τη συνεργασία του Θόδωρου Δερβενιώτη με τον Κώστα Βίρβο αφηγούνται οι κόρες του μεγάλου στιχουργού, Μαρία και Αναστασία, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ο γαμπρός του Κώστα Βίρβου και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Γιώργος Τσιχριντζής.
Στην παρέα επίσης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης, η συγγραφέας Τάνια Χαροκόπου, η ηθοποιός Κωνσταντίνα Σιλεβρή και ο επίτιμος αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και φίλος της οικογένειας Δερβενιώτη, Γιώργος Παπαδημητρόπουλος.
Αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» λέει «ναι» σε έναν μεγάλο λαϊκό συνθέτη, τον Θόδωρο Δερβενιώτη.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης
Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση
Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη, Μιχάλη Μαρίνος
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>