Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ – «Από τον Αττίκ στον Παπαϊωάννου» (13 Απριλίου 2018) | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Στο πλαίσιο της νέας μουσικής εκπομπής «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», ταξιδεύουμε μελωδικά από τον σπουδαίο Αττίκ στον θρυλικό Γιάννη Παπαϊωάννου.

Οι τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ανεπανάληπτες δημιουργίες δύο «μεγάλων», που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο ελληνικό τραγούδι.

Δύο καλλιτέχνες τόσο διαφορετικοί αλλά με κοινό κώδικα έκφρασης. Ο σπουδαγμένος Αττίκ με το πιάνο του. Ο εμπειρικός Παπαϊωάννου με το μπουζούκι του.

Ένα μοναδικό επιτελείο ερμηνευτών και ηθοποιών μάς σεργιανά στο κλίμα του Μεσοπολέμου, από την περίφημη Μάντρα στις θρυλικές Τζιτζιφιές, αποδίδοντας με σύγχρονη ματιά και αισθητική, τραγούδια του έρωτα, των αναζητήσεων, των πόθων, των διεκδικήσεων, των ονείρων, που εξακολουθούν να μας συγκινούν και να μας συντροφεύουν μέχρι σήμερα.

Αληθινό βάλσαμο στις πληγές της καρδιάς, ύμνος στις χαρές της ζωής.

Στη συντροφιά μας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, που γνωρίζουν σε βάθος την αλήθεια, την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των έργων του Αττίκ και του Παπαϊωάννου. Ειδικότερα, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γρηγόρης Βασίλας, Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιώργος Κουτουλάκης, Χρήστος Μπέκας, Κατερίνα Παπουτσάκη, Άκης Σακελλαρίου, Θεοδώρα Σιάρχου, Κώστας Σκόνδρας, Ελένη Σταμίδου, Θωμάς Στεργίου, Παναγιώτης Στεργίου, Θεοδοσία Στίγκα και Ελένη Φιλίνη. Ανάμεσά τους και τα παιδιά του θρυλικού μπάρμπα Γιάννη, Χρύσα και Αντώνης Παπαϊωάννου, που έφεραν στο στούντιο και τα περίφημα μπουζούκια του πατέρα τους, σπάνια κομψοτεχνήματα υψηλής αξίας, κατασκευές κορυφαίων οργανοποιών.

Στην ΕΡΤ λέμε ΝΑΙ! Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ με ξεχωριστούς προσκεκλημένους.

Η μουσική εκπομπή, που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ενώνει το τραγούδι με τον πολιτισμό κι όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο.

Διασκέδαση αλλά με αξιώσεις, γλέντι της καρδιάς και των αισθήσεων, ψυχαγωγία αληθινή. Και μαζί στιγμές ακρόασης, μουσικής ομορφιάς και ευαισθησίας.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης
Αρχισυνταξία: Kώστας Μπαλαχούτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Ματίκας
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Μάρα Χαρμαντά
Εκτέλεση παραγωγής: Studio Pixel
Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη – Παναγιώτης Μπουγιούρης

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr