Σουηδία: Κεντροδεξιές κόντρες για Γιούνκερ

Τρεις από τους ευρωπαίους ηγέτες που στέκονται στο δρόμο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν συναντιούνται στη Σουηδία. Πρόκειται για τον οικοδεσπότη, πρωθυπουργό της Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Άνγκελα Μέρκελ που επίσης λαμβάνει μέρος στη μίνι Σύνοδο, υποστήριξε την υποψηφιότητα Γιούνκερ ανοιχτά, μετά από τους αρχικούς δισταγμούς της.

Αυτή η συνάντηση σήμερα έχει ουσία, αφορά το πώς πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη στο άμεσο μέλλον. Θα ήθελα όμως να τονίσω αυτό το θέμα αρχής. Νομίζω ότι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες της Ευρώπης, θα έπρεπε να έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε ποιος ηγείται αυτών των θεσμών, αντί να αποδεχθούμε μια νέα διαδικασία, η οποία δεν συμφωνήθηκε ποτέ, δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Αν και η υποψηφιότητα Γιούνκερ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της μίνι Συνόδου, το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί, ιδιαίτερα μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις Κάμερον για την υπόθεση. Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί να επαναπροσδιορίσει τους δεσμούς της ευρωσκεπτικιστής Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει των εκλογών την επόμενη χρονιά.

euronews (στα ελληνικά)

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2014

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>