Συνάντηση : Ελένη Καραϊνδρου (Α! Μέρος) (05/05/2019)

Αυτή την Κυριακή, το Α΄ Μέρος της Συνάντησης με την πολυβραβευμένη συνθέτρια Ελένη Καραϊνδρου. Με αφορμή τη συναυλία της Tous des Oiseaux στο Ηρώδειο, όπου επιστρέφει στις 14 Ιουνίου μετά από 31 χρόνια, συνομιλεί με την Άντζελα Τσιφτσή μεταξύ άλλων για:

¨ Τις διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

¨ Τη συνεργασία της με τον συγγραφέα Wajdi Mouawad και τον σκηνοθέτη Payman Maadi, που αποτυπώνεται στο άλμπουμ της με τίτλο Tous des Oiseaux, το οποίο κυκλοφορεί από την έγκριτη ECM η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 της χρόνια.

¨ Τις μόνιμες σχέσεις που δημιουργεί με τους μουσικούς που συνεργάζεται.

¨ Την επιδίωξη συνεργασίας με τον σαξοφωνίστα Jan Garbarek, τον Αγγελόπουλο, τον μα­γικό κόσμο του σινεμά και της όπερας που γνώρισε στην αυλή του σχολείου όπου ζούσε ερχόμενη στην Αθήνα από το Τείχιο Φωκίδας.

¨ Τον μαθηματικό πατέρα που τη μεγάλωσε, όταν έχασε τη μητέρα της. Το πιάνο που από κοριτσάκι είναι η παρέα της, όπως λέει.

¨ Το γάμο και το παιδί που στη ζωή που προέκυψαν ενώ ήταν φοιτήτρια ακόμα.

¨ Τη δικτατορία, τη φυγή από την Ελλάδα που άνοιξε νέους δρόμους.

¨ Την υποτροφία για σπουδές εθνομουσικολογίας στο Παρίσι, εισιτήριο ζωής και γνώσης.

¨ Τις κρίσιμες επιλογές που καθόρισαν την πορεία της.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>